Tjip de Jong – ‘Spiekbriefjes voor topmanagers’

Alle modellen in één boek?
Nou niet alle, maar wel heel erg veel: 92 om precies te zijn.

Tjip de Jong,
Spiekbriefjes voor topmanagers,
Kessels and Smit Publishers, 2014,ISBN 978 94 91552 04 5

Dan is dat zeker wel een heel dik boek en eigenlijk bijna onleesbaar?
Nou nee, het is een verschrikkelijk handig boek. Elk model wordt beschreven én gevisualiseerd op 2 pagina’s. Het boek is daardoor maar 216 pagina’s dik.

Oh, maar dan is het zeker zo globaal dat je er niets meer van begrijpt.
Nee, Tjip de Jong heeft het voor elkaar gekregen om alle modellen begrijpelijk te beschrijven. Per model geeft hij aan: waar het model bij helpt, wat de belangrijkste boodschap van het model is, waarom het model populair is, wanneer je het niet moet gebruiken, wat handig is om te weten, een verdieping voor de uitblinkers, naar welk model je ook moet kijken, hoe hij aan de kennis is gekomen en een bronverwijzing.

Wow, dat klinkt handig als je snel iets wilt weten over een model. Ze staan zeker alfabetisch gesorteerd?
Nee, de modellen zijn heel overzichtelijk over 9 gebieden verdeeld: van strategie, via managen, leiderschap, veranderen, investeren, communiceren, coachen, innoveren, naar leren. Gelukkig is er ook nog een alfabetische indeling van de modellen.

Als ik naar die 9 hoofdstukken kijk, dan zie ik ook gelijk welke gebieden ontbreken.
Klopt, gebieden als Marketing (bijv. Kotters 4 P’s van marketing, Curry’s Piramide), operationele modellen (bijv. Goldrath’s Theory of Constraints, Kaizen), teamrollen (bijv. Belbin, MBTI, Emergenetics) staan er niet in. Natuurlijk ontbreken er ook in de wel opgenomen gebieden modellen (bijv. het RA(S)CI-model).
Dat laat onverlet, dat dit een heel overzichtelijk en toegankelijk boek is. Een boek dat je gewoon moet hebben om snel weer precies te weten hoe een model in elkaar zit. Wil je meer weten, dan zijn de bronverwijzingen handig. Nu maar hopen dat Tjip de Jong doorgaat met schrijven en een tweede deel uitbrengt met nog meer spiekbriefjes.

Henri Haarmans CPF

Tags:
Terug naar het overzicht