Kleuren voor volwassenen

Het is op dit moment helemaal in: kleuren voor volwassenen. Maar heb jij het wel eens toegepast tijdens een workshop? Nee? Toch een keer doen. Er zijn namelijk een paar redenen voor:

Mindfull
Het zorgt ervoor dat de deelnemers gedurende een bepaalde tijd helemaal alleen met zichzelf bezig zijn. Het wordt helemaal stil in de ruimte. Je hoort alleen het krassen van de potloden over het papier. Tijdens het kleuren gebeurt er een heleboel in de hoofden van je deelnemers. Gedachten blijven namelijk gewoon doorgaan. Maar daar ze geen input van buitenaf krijgen, blijven de deelnemers gefocusseerd op hun eigen gedachten.

Creativiteit
Het kleuren brengt het kind in je terug. Tijdens je kindertijd was je het meest creatief en dat is nu juist iets dat we in veel workshops weer willen aanboren. Kleuren helpt dus om je verborgen
creativiteit weer aan te boren.

Kernwaarden
Gebruik je een specifiek vorm van kleuren, namelijk het het kleuren van een labyrint dan heeft dat nog een ander voordeel. Door het inkleuren loop je als het ware het labyrint. Het lopen van een labyrint is behulpzaam bij het zoeken naar je kernwaarden: datgene waar je echt voor gaat in het leven. En dat kan in sommige workshops heel handig zijn.

Goed om te weten: een labyrint is geen doolhof. Een labyrint is een kruisingsvrij, slingerend pad dat je via een aantal wendingen naar het centrum leidt en weer terug naar buiten.

Hier kun je meer lezen over kleuren voor volwassenen.

Terug naar het overzicht