Masterclass Faciliteren voor OCW-Tigers bij het Ministerie van OCW

Op 30 oktober 2014 vond de masterclass voor OCW-Tigers plaats, de pool van facilitators van het ministerie van OCW. Henri Haarmans en Marc van Seters verzorgden de masterclass, waarin de werkzaamheden voorafgaand aan een gefaciliteerde workshop centraal stonden, zoals intake, workshopontwerp en overige voorbereiding

Al tijdens de intake met Henri was ik enthousiast over de vragen die hij stelde en de structuur die daarachter schuilging. Zijn vragen raakten precies  die aspecten die we in onze pool van minder tot zeer ervaren facilitators tegenkomen. Met een aantrekkelijke offerte van Henri en Marc, die exact aansloot op onze wensen en verwachtingen, was de keuze snel gemaakt.

De workshop zelf liep gesmeerd. Het duo faciliteerde de deelnemers flexibel en resultaatgericht rond drie essentiële aspecten: 

1. de intake
2. (her)bezinning procesgang voorbereiding workshops
3. procesontwerp

 Tijdens de afsluiting gaven alle deelnemers aan dat zij een aantal nieuwe dingen geleerd hadden. En ook de mogelijkheid om op deze wijze samen gestructureerd naar deze aspecten van facilitating te kijken, werd zeer gewaardeerd.

Wij bevelen Henri en Marc dan ook van harte aan voor
masterclass workshops voor de fine-
tuning van vaardigheden
en houding van ervaren 
facilitatoren.

drs. R.D. Eugène Boeldak MBA
Organisatieadviseur
Facilitator Workshops en Conferenties
Directie Staf Inspectie van het Onderwijs
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Opdrachtgever namens OCW-Tigers
Terug naar het overzicht