Henri Haarmans

Na ruim 30 jaar met veel plezier bij Nationale-Nederlanden gewerkt te hebben, ben ik op 28 januari 2013 mijn eigen bedrijf ‘2 Facilitate 4 Best Results’ begonnen. Hier breng ik mijn kennis en ervaring op het gebied van IT, faciliteren, trainen en coachen bij elkaar.
In de 30 jaar bij Nationale-Nederlanden heb ik diverse rollen binnen de IT-ontwikkeling gehad. De gemeenschappelijke factoren in deze rollen waren:

  • Innovatie en vernieuwing.
  • Samenwerken: binnen project teams ,tussen Business en IT, over organisatiegrenzen naar klanten en leveranciers.

 

Na het volgen van mijn eerste training op het gebied van faciliteren merkte ik dat ik in groepen door het inzetten van facilitatietechnieken makkelijker en betere besluiten tot stand bracht. Dat heeft ertoe geleid dat ik mij er steeds meer in ben gaan verdiepen en de technieken ook steeds meer met succes ben gaan toepassen. In het begin faciliteerde ik alleen IT-workshops. In de loop der jaren is dat uitgebreid naar Strategie, Marketing en grotere evenementen, zoals conferenties. Mijn  rol is het best te betitelen als facilitator, procesbegeleider, moderator, dagvoorzitter, makkelijk maker, verbindingsman, … Mijn focus bij de begeleiding van een groep ligt dus niet op de content, maar op het proces.

Naast mijn rollen binnen de IT heb ik voor Nationale-Nederlanden ook trainingen ontwikkeld. Het was dan ook slechts een kleine stap om voor mijn eigen bedrijf mijn kennis op het gebied van faciliteren en mijn ervaring met het geven van trainingen samen te brengen en trainingen op het gebied van faciliteren aan te gaan bieden. Sinds februari 2016 heb ik deze trainingen ondergebracht in een nieuws bedrijf dat ik samen met Marc van seters heb opgericht: de Facilitation Academy.

Facilitation Academy