Creatiever worden? Ga Wandelen!

Onderzoekers van de Stanford University in Amerika hebben aangetoond dat het creatieve denkvermogen van mensen die wandelen met 60 % stijgt. Overigens geldt dit volgens de onderzoekers alleen voor problemen waarvoor verschillende oplossingen mogelijk zijn. Is er slechts één oplossing mogelijk, bijv. zoals bij een kruiswoordpuzzel of een Sudoku, dan kun je beter blijven zitten.

Helaas weet je vooraf vaak niet of er slechts één of dat er meerdere oplossingen mogelijk zijn.

Zelf denk ik dat deze uitspraak niet altijd opgaat. Daarom doe ik klein onderzoekje. Los onderstaand probleem op. Stuur mij uiterlijk vrijdag 10 september 2015 via contact je oplossing(en) en of je dit probleem wandelend of zittend hebt opgelost. Zaterdag 11 september presenteer ik de verzameling oplossingen. Of is er slechts één?

Maak met de getallen 1, 3, 4 en 6 via rekenkundige bewerkingen,
die je op de middelbare school leert,
 het getal 24.
Je moet elk getal in je rekenkundige bewerking eenmaal gebruiken.

Let op: 2 staat er niet bij, dus het is niet mogelijk het kwadraat van een getal te nemen.

Onder de inzenders met de meeste correcte oplossingen verloot ik één van de laatste exemplaren van het boek ‘Faciliteren zonder omwegen‘. Dit boek heeft een winkelwaarde van € 29,50.
Wil je er zeker van zijn dat je het boek toch in bezit krijgt? Je kunt één van de laatste dertig exemplaren nu nog gewoon bij mij bestellen voor maar € 22,50 excl. verzendkosten.

 

Terug naar het overzicht