Ria van Dinteren & Katelijn Nijsmans – In het echt ben ik veel leuker!

Ria van Dinteren & Katelijn Nijsmans, In het echt ben ik veel leuker! – Online impact realiseren door breinkennis toe te passen, Kloosterhof Neer BV, 2021, ISBN 978 907 88 76 311

Na het lezen van dit boek weet je in ieder geval één ding zeker: het ontwerpen en geven van een online training is totaal wat anders dan het ontwerpen en geven van een fysieke training. Gelukkig geven Ria en Katelijn je in 5 hoofdstukken adequate handvatten om ook online een goede training te kunnen geven. Hiervoor baseren ze zich op de werking van ons brein (de breinprincipes):

  1. Veiligheid en emotie;
  2. Verwerken;
  3. Verbinding;
  4. Zintuigen;
  5. Focus

In elk hoofdstuk behandelen Ria en Katelijn één breinprincipe. Ze leggen uit wat het principe inhoudt  en hoe je dat principe online kunt toepassen. Ze onderbouwen op die manier op een wetenschappelijke manier hoe je een effectieve online training opzet. Zo’n training moet heel gestructureerd zijn. Zo gestructureerd is het boek ook. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw, dezelfde vormgeving en icoontjes geven aan in welk onderdeel je bent. Het boek bevat diverse checklists die ze zelf gebruiken en heel veel, direct toepasbare, tips. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal makkelijk toe te passen werkvormen.

Ben je op zoek naar een handzaam boekje dat je helpt bij het ontwerpen en geven van een online training dan is dit zeker een aanrader.

Tags: Training
Terug naar het overzicht